PUNKT INFORMACYJNY DLA WISZĄCYCH OGRODÓW

poniedziałek, 10 lipiec 2017
Już wkrótce przez trzy gdańskie dzielnice przebiegnie nowa sieć ciepłownicza Grupy GPEC. Mieszkańcy osiedla Wiszące Ogrody jako pierwsi będą mogli skorzystać z ekologicznego ciepła. 15 lipca ruszy tu punkt informacyjny, w którym będzie można dowiedzieć się więcej o trwającej inwestycji.

W dniach 15-16 lipca oraz 29-30 lipca w godz. 12.00 – 16.00 na parkingu sklepu Decathlon przy ul. Szczęśliwej 1 stanie charakterystyczny czerwony namiot Grupy GPEC. Eksperci z firmy będą udzielać informacji o przebiegu sieci i planowanych pracach oraz o możliwościach skorzystania z ciepła z sieci. Na miejscu będzie można także złożyć wniosek o zmianę sposobu ogrzewania i przyłączenie się do sieci ciepłowniczej.

- W Gdańsku mamy już ok. 600 km sieci i kilkaset tysięcy odbiorców. W listopadzie 2017 r. dołączy do nich prawie 30 tysięcy mieszkańców Jasienia, Matarni i Kokoszek.  W pierwszej kolejności będą to m.in. mieszkańcy osiedla Wiszące Ogrody. Już teraz mieszkańcy są bardzo zainteresowani szczegółami rozbudowy, dlatego chcemy kompleksowo przekazać im informacje o planowanej inwestycji – wyjaśnia Piotr Dembiński, dyrektor handlowy Grupy GPEC.
W pierwszej kolejności Grupa GPEC zaprasza do składania zapytań mieszkańców okolic ul. Przytulnej. To właśnie tu powstanie I odcinek nowego ciepłociągu. W II etapie system będzie rozbudowywany w dwóch kierunkach – w stronę SPC Myśliwska oraz w kierunku Matarni i Kokoszek.

Mieszkańcy zainteresowani przyłączeniem się do sieci mogą kontaktować się również z Biurem Obsługi Klienta Grupy GPEC pod numerem 58 52 43 580 lub e-mail: bok@gpec.pl

MAPA PRZEBIEGU SIECI