Grupa GPEC ogrzeje Kowale - rusza punkt informacyjny dla mieszkańców

środa, 28 czerwiec 2017
Od dziś do 30 czerwca w Kowalach stanął mobilny punkt informacyjny Grupy GPEC. Mieszkańcy będą mogli w nim uzyskać informacje o trwającej rozbudowie sieci ciepłowniczej oraz o możliwościach przyłączenia się do niej.

Budowa nowej sieci w Kowalach ruszyła na początku roku. Docelowo będzie ona miała ok. 4 km długości i  będzie biegła wzdłuż ulic: Guderskiego, Ateny, Aresa, Posejdona, Heliosa, Appolina, aż do ul. Zeusa. Pozwoli na wygodne i ekologiczne ogrzewanie mieszkań i domów oraz dostarczanie ciepłej wody.

- Dotychczas mieszkańcy Kowali korzystali z indywidualnych źródeł gazowych i olejowych. Ciepło Systemowe Grupy GPEC jest bardziej efektywne, bezpieczne, a co najważniejsze niezawodne. Gwarantuje stabilne dostawy przez cały rok – wyjaśnia Piotr Dembiński, dyrektor ds. handlu z Grupy GPEC. – Im więcej chętnych zbierze się z danej ulicy, tym szybciej będziemy mogli podjąć decyzję o dalszej rozbudowie systemu. Średnio z jednej ulicy powinna zgłosić ponad połowa mieszkańców, abyśmy mogli rozważyć przyłączenie jej do sieci – dodaje.

Punkt informacyjny Grupy GPEC stanie w dniach 28-30 czerwca przy Placu Artemidy. Będzie czynny w godzinach 12.00-18.00. W punkcie będzie można otrzymać szczegółowe informacje na temat rozbudowy sieci i możliwości przyłączeniem się do niej oraz zgłosić chęć zmiany źródła ciepła. Na wszelkie pytania mieszkańców odpowiadać będą eksperci Grupy GPEC.
Mieszkańcy zainteresowani przyłączeniem się do sieci mogą kontaktować się również z Biurem Obsługi Klienta Grupy GPEC pod numerem 58 52 43 580 lub e-mail: bok@gpec.pl.